Напразна надежда ли е влизането на страната ни в Шенген тази година?

...
Напразна надежда ли е влизането на страната ни в Шенген тази година?
Коментари Харесай

Темата „Шенген“ във фокуса на конференция „Западни Балкани“ в София

Напразна надежда ли е влизането на страната ни в Шенген тази година? Според еврокомисаря Мария Габриел към момента е рано да се каже, защото гласуването следва идната седмица, а Европейската комисия застава твърдо зад България.
Надявам се, че към момента имаме време до 8 декември, само че това, което за мене е значимо, е ясно да кажем, че държавите-членки би трябвало да покажат, че когато са изпълнени всички критерии, би трябвало да бъде направено решението, което следва.
Мария Габриел, Комисар за нововъведенията, научните проучвания, културата, образованието и младежта

Последва и реакция от евродепутата Ангел Джамбазки на твърденията на нидерладнския министър председател Марк Рюте, че българо-турската граница може да се премине против рушвет от 50 евро.
Бих попитал Марк Рюте дали би ли се разходил свободно в част от кварталите си и за какво полицията му не влиза в част от тези квартали?
Ангел Джамбазки, евродепутат (ЕКР/ВМРО-БНД)

А съгласно косовския вицепремиер „ препъни камъкът “ за страната ни е диалогът с югозападната ни съседка Република Северна Македония и връзките сред двете страни.
Може би казусът, който имате със Северна Македония, ни довежда до мисълта, че ще имате проблем с Шенген. Защото и при нас, в случай че имаме проблем със прилежащите страни, това ще рефлектира върху влизането ни в Европейски Съюз, само че считам, че ще приключите този развой бързо.
Емилия Реджепи, вицепремиер на Косово по въпросите на малцинствата и човешките права

На този декор еврокомисарят по разширението Оливер Вархей обърна внимание на провокациите пред Западните Балкани – евроинтеграцията, възходящите цени на силата, дезинформацията и хакерските атаки.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР